Loading Video...
Спорт плус
10. September 2022 - 18:56

Аргентинецот, Хернандес победник на Охридскиот маратон

Матијас Дијас Хернандес победник на 35-тиот Охридски пливачки маратон. Аргентинецот патеката „Климе Савин“ од Свети Наум до Охрид ја исплива во време од 5 часа, 50 минути, 30 секунди и 5 стотинки.
 
Со повеќе од 4-минути задоцнување зад победникот како втор на целта стигна Франческо Гетини од Италија, додека трет трката ја заврпи нашиот прливач Евгениј Поп Ацев (5:21:03).
 
На годинашното издание настапија вкупно осум пливачи, а Аргентинката Рита Ванеса Гарсија беше единствената дам која пливаше.