Loading Video...
Фудбал
26. March 2020 - 13:53

Серија А ќе се доигра, ако треба во јули или август

Како и во останатите сегменти од животот, така и во спортот голем е ударот од пандемијата на Корона вирусот. 
 
Така бројни настани се откажуваат, некои се преместуваат за други термини, но примерот на Италијанците кои се најпогодени од пандемијата е за почит. 
 
•Прекинатата сезона во италијанската фудбалски нема да биде откажана. 
 
Ваквата идеја за откажување на остатокот од сезоната во Серија А, ја отфрли Габриеле Гравина, Претседателот на Фудбалската федерација на Италија
 
Иако ситуацијата со Корона вирусот полека почнува да се стабилизира, а никој не може да прогнозира кога комплетно ќе заврши, првиот човек на италијанскиот фудбал верува дека може да се најде решение. 
 
„Додека можам ќе се борам, не ја губам надежта дека сезоната ќе продолжи. Ќе направам сè за тоа да се случи. Не се предавам лесно“, ијави Гравина, кој додаде дека ако треба сезоната ќе се доигра во јули па и август.
 
„Свесен сум дека се уште е рано да мислиме на датум, но мора да размислуваме позитивно“, потенцира Гравина.