Loading Video...
Фудбал
2. December 2023 - 19:44

ЕП 2024: Србија во група со Англија, Хрватска против Шпанија и Италија

Во Хамбург на свечена церемонија на УЕФА беа извлечени групите за ЕП во Германија.  Во најинтересната, групата Б се најдоа екипите на Шпанија, Хрватска, Италија и Албанија. 

Од Балканот Словенија и Србија се најдоа во иста група и ќе играат со еден од главните фаворити Англија. 

ЕП ќе стартува на 14. Јуни и ќе трае еден месец. 

Групите за Европското фудбалско првенство 2024 година.
Група А
1. Германија
2. Шкотска
3. Унгарија
4. Швајцарија
Група Б
1. Шпанија
2. Хрватска
3. Италија
4. Албанија
Група Ц
1. Словенија
2. Данска
3. Србија
4. Англија
Група Д
1. Холандија
2. Бараж А
3. Австрија
4. Франција
Група Е
1. Белгија
2. Словачка
3. Романија
4. Бараж Б
Група Ф
1. Турција
2. Бараж В
3. Португалија
4. Чешка