Loading Video...
Спорт плус
26. March 2020 - 14:01

Под знак на прашање и европскиот атлетски шамионат во Париз

Европската Атлетска Федерација размислува за одложување на континанталниот шампионат. 
 
Иако првенството што треба а се одржи во Париз летово, е дури кон крајот на летото односно од 25 до 30 август, сепак Бордот на асоцијацијата ја разгледува можноста, шампиотот да биде презакажан за дуг период. 
 
Но голем проблем е да се најде соодветен термин, пред се по одложувањето на Олимписките игри за 2021-ва, по што и Светската атлетска федерација беше принудена да направи отстапка.