Бизнис
15. April 2024 - 12:21

Велковски: Незаконски исплатени 2,5 милиони евра

Техничкиот Министер за труд и социјала утрово објави дека по направените анализи констатирано е дека преку Фондот за социјално осигурување незаконски биле исплатени над 2,5 милиони евра социјална помош за граѓани кои не ги исполнувале условите за тоа.

Како што објасни тој, најчесто станува збор за граѓани кои земаат социјална помош, а поседуваат свој автомобил.