Македонија
1. July 2022 - 15:36

Мицкоски: Повикувам на сенароден протест yтре пред Владата во 19 часот

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на прес-конференцијата на која го одби францускиот предлог повика на сенароден протест утре пред Владата во 19 часот.

-Одобрувањето на ваква рамка значи или во ЕУ асимилирани или нема во ЕУ. Затоа велам дека треба да се гласи. Имаше иницијатива за протест и ние се приклучуваме на таа иницијатива. Повикувам на сенароден протест. Утре пред Владата во 19 часот. Јас таму ќе бидам еден од многуте, го повикувам целиот народ да се приклучи, да го одбраниме она што се вика европска вредност, рече Мицкоски.