Свет
28. August 2016 - 17:15

Хоспитализиран претседателот на Узбекистан

Кабинетот на претседателот на Узбекистан информира дека претседателот Ислам Каримов е примен во болница, каде го добива „неопходниот медицински третман“.

Во денешното соопштение од Кабинетот се наведува дека ќе биде потребно време и медицински третман за 78-годишниот претседател.

Узбекистанските власти не ја соопштуваат причината, ниту сериозноста поради која претседателот е хоспитализиран.