Свет
7. February 2023 - 9:20

Жена се породила под урнатините во Сирија, бебето живо и здраво, мајката починала | ВИДЕО

Мајка од Сирија се породила под урнатиите од земјотресот во Сирија, бебето е живо и здраво, но за жал мајката не преживеала.

И покрај тешката ситуација во која се наоѓа градот, во целата несреќа во Алепо се случи чудо.

Жена под урнатините на свет донела живот и го изгубила сопствениот – родила здраво бебе, но за жал истата не го преживеала катастрофалниот земјотрес кој денеска ги зафати Сирија и Турција.

На видеото се гледа моментот кога маж го носи штотоуку роденото бебе да ја добие потребната помош.