Македонија
3. March 2021 - 11:33

Земјотрес почуствуван во Скопје

Пред неколку минути во Скопје беше почуствуван земјотрес. 

Според првичните информации во главниот град бил почуствуван со послаб интензитет.

Според информациите од ЕМСЦ, епицентарот бил во близина на градот Лариса во Грција и бил со јачина од 6,9 степени на длабочина од два километри. 

Земјотресот особено се осети во западните и југо-западните делови на државата.