Спорт плус
31. March 2019 - 19:02

За малку трагедија во Ѓорче: Му го спасуваа животот на голман на Вардар

Денеска за малку ќе беше црн ден за македонскиот фудбал. Ќе настрадаше голман на Вардар во пионерска конкуренција, објави порталот СПОРТ МЕДИА.
 
-Многу среќа и присебност на присутните беа доволни да се спаси живото на Кристијан Китановски и тоа на мечот од пионерската лига меѓу домашните Њу Старс и Вардар. Имено во многу груб натпревар, во кое предначеле домашните и со лошо судење на Дејан Младеновски, во еден судир до домашен играч голманот на Вардар паднал во безсознание, пишува порталот.
 
СПОРТ МЕДИА пишува дека голманот загубил свест и речиси бил мртов.
 
-За среќа тука се нашол лекарот на домашните кој имал апаратче за вадење на јазикот и тоа го спасило младиот Китановски, инаку ќе се случило трагедија, пишува порталот.