Бизнис
15. July 2019 - 13:30

За 100 евра поевтинува новиот приклучок за струја

Од септември за оваа услуга на Електро -дистрибуција наместо 500, ќе и се плаќа 400 евра. Од РКЕ очекуваат со оваа одлука да се намалат трошоците на инвенститорите на згради. 

- На нив реално ќе им се намалат трошоците по 100 евра од стан и очекувам тоа да се одрази и врз цената на становите,изјави Марко Бислимовски претседател на РКЕ. 

 

Ирена Чачкова