Македонија
3. July 2020 - 9:42

Втора жртва од коронавирус во Тиквешко

Регистрирана е втората жртва со коронавирус во Тиквешко.

Доктор Ристе Јовановски, специјалист епидемиолог, утринава потврди дека починало 56 – годишно лице од Неготино, кое претходно се лекувало неврохируршки во Скопје, а било позитивно на КОВИД-19.

Пред извесно време, во Кавадарци почина албански државјанин кој работел во земјава, а кој исто така бил позитивен на коронавирус.