Македонија
23. May 2020 - 19:26

Вооружен напад во Бутел: Скопјанец нападнат со рафални истрели од автоматски пушки од возила во движење

Во 17:47 час. О.И. пријавил дека на ул.„Христијан Тодоровски Карпош“ новиот дел после подвозникот од десната страна,од 2 ПМВ едното Фолксваген Пајтон сива боја и ПМВ Ауди 4 црна боја, во правец на О.И. од страна на неколку лица било пукано со автоматско оружје но никој не бил повреден, (пријавителот посочи дека препознал дел од напаѓачите).

Жителите на населбата велат дека се чувствувале како да се одвивала вистинска војна на улицата, а голем број на испукани куршуми имало на улицата.

Се работи на расчистување на случајот.

 

Иван Кузмановски