Ирачките безбедносни сили вчера убија најмалку еден лице, а повредија 25 кога употребија солзавец со цел да ги спречат демонстрантите да го поминат мостот Синак во Багдад.

Мостот се наоѓа во близина на централниот плоштад Тахрир, каде од октомври се одржуваат протести барајќи реформа на политичкиот систем, кој според нив е корумпиран.

Во протестите во Ирак до сега загинаа повеќе од 450 луѓе.