Македонија
17. October 2021 - 10:59

Во Општина Велес до 9,30 излезноста на локалните избори 4,5 проценти

Во Општина Велес излезноста на регистрираните 45 892 гласачи на 82 избирачки места до 9,30 часот е 2 800 гласачи или 4,5 проценти информира за МИА, Андреј Ќамилов претседател на ОИК Велес.

Тој појасни дека утрово во 7 часот биле отворени сите избирачки места во Општина Велес, а гласањето досега се одвива мирно, достоинствено и без инциденти.

Ќамилов ги повика сите регистрирани гласачи до 19 часот да излезат на гласачките места и го остварат своето граѓанско право на глас за идната нова локална власт на Општина Велес.