Македонија
3. May 2017 - 12:26

Во ист ден во две различни интервјуа Заев излезе со тврдење дека Македонците се Бугари, а потоа и дека се Срби

Во ист ден, претседателот на СДСМ во две различни интервјуа за бугарски и српски медиуми најпрво излезе со тврдење дека Македонците се Бугари, а потоа дека Македонците се Срби.

– Ние сме браќа, еден народ (Македонците и Бугарите), вели Заев во интервјуто за бугарски БГНЕС.

Само неколку часа подоцна, Заев во интервју за српски „Курир“ тврди дека Македонците и Србите биле ист народ.

–Србите и Македонците се братски народ. Тоа е за мене ист народ, вели Заев.