Свет
16. September 2020 - 11:06

Во Германија лекар со симптоми на Ковид-19 продолжил да работи, во моментов 275 лица се во карантин

Германски лекар продолжил да работи и покрај тоа што имал симптоми на зараза со коронавирусот, поради што 275 лица во моментов се во карантин.

Дури откако добил позитивен тест за коронавирусот, лекар наводно престанал да работи.

Според информациите на „Бајришер Рундфунк“, најмалку пет лица со кои докторот имал контакт се позитивни на коронавирусот.

Германските власти анализираат дали лекарот сторил кривично дело со своите несовесни постапки.