Македонија
17. March 2021 - 12:15

ВМРО-ДПМНЕ: Нов прес на Филипче и порака за граѓаните дека ќе почекаат за вакцини, за ова ќе одговара

Венко Филипче излезе на уште една прес конференција и секако само за да каже дека има одложување на процесот на вакцинација.

Вакцините според Филипче стигнуваа во јануари, февруари, март, ама денес го слушаме министерот вели почеток на април, прва недела на април.

Ова значи само едено граѓаните ќе почекаат за вакцини!

Неспособноста Филипче си ја докажува секој ден!

За директорот на струшката болница на чија пациентка и беа извадени три здрави органи, Филипче рече ќе биде разрешен.

Филипче треба да сфати, за ваква постапка директорот на струшката болница треба да одговара кривично!

И повторно за епидемиолошката слика, Филипче треба да сфати дека сите мерки се несоодветни.

Зошто? Затоа што да имаше соодветни мерки, да имаше медикаменти, да имаше доволно бочнички кревети бројката на починати немаше да биде 3364 лица.

Едноставно е, Филипче ќе одговара!

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ