Џет-Сет
30. March 2016 - 18:38

Вилијам Шетнер заработи тужба за татковсто „тешка“ 170 милиони долари

Американецот Питер Слоан, поднесе тужба со барање за 170 милиони долари отштета, против ѕвездата на првата генерација „Ѕвездени патеки“, Вилијам Шетнер, за кого тврди дека му е татко.

Според  Слоан, неговата мајка, канадската актерка Кејти Мекнил имала љубовна афера со Шетнер, при што останала бремена и тукушто роденото дете го дала на посвојување пет дена по породувањето.

-  Со годината го истражував своето потекло на сите можни начини и ова се фактите, тврди мажот, кој на Шетнер уште во 1984 година му кажал дека е негов син. - Кога слушна дека само сакав да го прегрнам, тој се расплака, тврди Слоан.

По порвата средба, Слоан и Шетнер се виделе уште неколу пати, по што актерот прекинал да му одговара на повиците. Наместо тоа, Слоан добил писмо од адвокатот на Шетнер, кој му порачал дека актерот „нема време да се јавува на секого, кој ќе тврди дека можеби му е син“.

Слоан тврди дека уште од 80-ти години на минатиот век го молел Шетнер да направат тест за татковството, но бидејќи тој досега го одбивал тоа, сега решил вистината да ја дознае по судски пат.