Свет
25. March 2020 - 13:17

Валето: Бројот на починати од Ковид-19 во Франција е многу поголем од официјалните податоци

 

Претседателот на француската Федерација на болници, Фредерик Валето изјави дека најваројатно бројот на починати од новиот коронавирус е многу поголем отколку што говорат податоците на Владата.

Познати ни се само бројкките што ги објавуваат болниците. Апсолутниот број би можел да биде поголем ако се додадат починатите во старските домови и лицата кои починале дома, наведе Валето.

Во Франција до вчера од Ковид-19 починаа 1.100 луѓе, со што земјата е на петто место, по Кина, Италија, Иран и Шпанија по бројот на смртни случаи.