Македонија
21. July 2021 - 21:04

Трајанов: Поголемите партии што сметаат дека ДС е помала партија, ги губат изборите

Во денешното гостување во тема на денот на Сител Телевизија, Лидерот на Демократски сојуз, Павле Трајанов говореше за неговата партија, која според него, е важен елемент од македонската политичка сцена години наназад.

„Демократскиот сојуз над 20 години опстојува. Подготвуваме листи во сите општини и исти опции за соработка се отворени. Ги правиме сите анализи. Поголемите партии кои што сметаат дека ДС е помала партија, ги губат изборите. Кога ние напуштаме една влада, тогаш паѓа владата. Ако сме дел од една коалиција, влечеме гласови“, вели Трајанов.