Балкан
30. January 2018 - 16:25

Tрагедија во семејството на Дачиќ: Министерот итно ја прекинал посетата во Рим

Првиот подпретседател на Владата и министерот за надворешни работи на Република Србија, Ивица Дачиќ денеска ја прекина дипломатската посета во Рим, поради смртта на неговиот татко.

Дачиќ, по состанокот со секретарот за односи со државите на Светата Столица Пол Галагер и државниот секретар на Светата Столица кардиналот Пјетар Пролин, ја завршил оцијалната посета во Ватикан, соопштило Министерството за надворешни работи.

Десимир Дачиќ починал утрово во Белград после кратко боледување.