Бизнис
27. September 2022 - 17:12

Светски ден на туризмот: Земјава годинава ќе ги постигне очекуваните резултати

На Светскиот ден на турзимот, земјава се пофали со добри резултати. 

Кај домашните туристи нема пад, а ночевањата се зголемени за 3%. Се очекува во август да се надмине бројката од 2 милиони ноќевања. Инаку Македонија е рангирана како 5 та посакувана дестинација во Европа, вели првиот човек на Агенцијата за поддршка на туризмот, Љупчо Јаневски