Македонија
6. April 2022 - 13:09

Советот на Јавни обвинители го усвои Извештајот за 2021

Советот на јавни обвинители на Република Северна Македонија на денешната седница едногласно го усвои Годишниот извештај за 2021 година.

Членовите на советот со ситни технички забелешки околу содржината, едногласно изгласаа дека на Годишниот извештај е сеопфатен и ги содржи сите аспекти на работата на Советот за 2021 година.

На денешната седница се дискутираше и околу претставки доставени од СВР Тетово. Заклучок на Советот беше овој предмет да се достави до Јавниот обвинител на запознавање и тој да преземе одредени мерки во однос на соработката на полицијата и јавното обвинителство.