Бизнис
23. February 2021 - 11:40

Сметководителите бараат еден месец да се пролонгира рокот за завршни сметки

Сметководителите повторно апелираат до Владата да го пролонгира рокот за доставување на завршните сметки. Сметаат дека поради мерките од петтиот пакет надлежните немаат слух за ова нивно барање. Предупредуваат дека ако не се помести датумот за завршните сметки ќе се добие грешна слика за домашната економија.

- Ова ќе бидат најнеточните завршни сметки во историјата на осамостојување на земјава. Постојано апелираме но не добивме прием во Министерството за финансии и ваквиот игнорантски однос не загрижува, вели Драган Митковски претседател на Комората на сметководители

 

Ирена Чачкова