Македонија
20. October 2021 - 18:24

Скопско село 5 дена оставено без електрична енергија

Скопското село Алдинци и викенд населбите на Китка цели пет дена нема електрична енергија. Селото се наоѓа во планината и на повисока надморска височина. Граѓаните се жалат дека храната им се расипува, а не се во можност секој ден да се симнат од селото за да пазарат за еден ден.

Од ЕВН уверуваат дека работат на санирање на проблемот. Станува збор за дефект на далновод. Екипите на ЕВН се на терен, но поради тешко пристапниот терен и паднатите дрва компанијата е принудена да бара помош и од Армијата, но и Македонски шуми за санирање на проблемот и враќање на напојувањето со електрична енергија.

 

Даниел Василев