Спорт плус
15. March 2023 - 19:58

СК: Победи на Крихмајр и Штухец

На терените во Сулдеу Андора се возеше финалето од Светскиот куп во спуст. 
На машката трка најдобро време забележа Винсент Крихмајр кој ја оствари четвртата победа оваа сезона пред Германците Бауман и Сандер додека новиот шампион во оваа дисциплина Александар Килде беше само шести. 
 
Кај дамите на истата патека доминација на Словенката Илка Штухец која беше побрза побрза од Италијанката Софија Гоџа и Лара Гут Бехрами од Швајцарија.