Македонија
11. August 2022 - 17:51

Се гради секундарна водоводна мрежа во повеќе населени места во Македонска Каменица

Во Македонска Каменица продолжува изградбата на водоводни системи на секундарната водоводна мрежа во повеќе приградски населби. Активностите, како што информираа денеска од општината, ги реализираат екипи на комуналното претпријатие Камена Река.

-Во рамки на активностите се градат нови водоводни линии и сегменти од секундарната водоводна мрежа за потребите на жителите на Македонска Каменица од приградските населби Павлиш Дол и Грчко маало, истакнаа од општина Македонска Каменица.

Градоначалникот Димчо Атанасовски кој изврши ивид во работите, додаде дека во девет месеци изградена е дел од водоводна и канализациона мрежа во речиси сите средини.

Најави продолжување на активностите со уште поинтензивно темпо, се до конечно решавање на проблемите од ваков карактер и во останатите делови од М.Каменица.

Претходно екипи на претпријатието ги завршија активностите за изградба на новата канализациска линија за потребите на домаќинствата од Митревско маало.