Спорт плус
12. October 2017 - 16:31

Распоред на натпреварите на одбојкарите на Македонија

Одбојкарската репрезентација на Македонија денеска ги доби ривалите од квалификациската група Ф за пласман на ЕП 2019. Противници на Македонија се: Украина, Унгарија и Швајцарија.

Распоред на натпреварите:
1.коло: Унгарија - Македонија (15.август 2018)
2.коло: Македонија - Украина (18-19.август 2018)
3.коло: Македонија - Швајцарија (22.август 2018)
4.коло: Швајцарија - Македонија (25-26.август 2018)
5.коло: Украина - Македонија (5-6.јануари 2019)
6.коло: Македонија - Унгарија (9.јануари 2019)
 
Пласман на ЕП ќе обезбеди првопласираната селекција, како и пет од седумте второпласирани од групите.