Македонија
3. October 2022 - 16:45

Прв академски час со физичко присуство - Студентите дочекани од декани, министри осомничени за корупција

Амфитеатрите по две години СЕ НАПОЛНИЈА со студенти. Онлајн предавањата и полагања испити засега остануваат во минатотО.  

Изјава- проф. Д-р. Никола Јанкуловски- ректор на УКИМ

Помеѓу студентите се ширеше еуфорија на нови почетоци. Велат задоволни се што имаат можност оваа година да слушаат предавања во амфитеатрите заедно со нивните колеги.

Речиси половина Влада денеска излезе да им чпосака добре дојде на студнетите. Премеирот каде што дипломиралч- на скопскиот економски факултет.

Изјава- Димитар Ковачевски-премиер

Министерот за правда ги пречека идните правници и им порача дека очекува да ја вратат довербата во право судството. Зад него стоеше ексгенералниот секретар на владата Рашковски кој е активен професор нја факултетот но за којс е води судска посгтапка за злопотртеба во два тендери. Каква порака е ова за студентите Тупанчевски смета дека не треба да се коментира.

Изјава- Никола Тупанчевски- министер за правда

Синдикатот на УКИМ пак утре ќе одржи средба со Владата за нивните барања, односно зголемување на платите на вработените како и потпишување на Колективен договор.