Loading Video...
Свет
13. September 2021 - 19:46

Претседателот на Србија Александар Вучиќ и приреди свечен дочек на германската канцеларка Ангела Меркел

Претседателот на Србија Александар Вучиќ и приреди свечен дочек на германската  канцеларка  во заминување Ангела Меркел, која  ќе биде во Србија  до утре.. Голема чест е што Меркел ја избра Србија во прошталната балканската турнеја рече претседателот Вучик, додавајки дека е срекен од нејзината посета без разлика какви пораки ќе добие од Меркел. 

Меркел и Вуќик ке имаат повеке состаноци на кои според најавите ке разговараат  за билатералните односи, економската соработка , европската перспектива и зајакнување на соработката на земјите од Западен Балкан. Од Блеград гемранската кацеларка оди во Трианата каде освен со албанскиот премиер, ке се сретне и со шефовите на владите на Северна Македонија, Босна и Херцеговина, Црна Гора и Косово.