Македонија
4. јуни 2023 - 11:32

Поплавени десет објекти по невремето во Кавадарци

Поплавени се 10 објекти, најмногу подруми по синоќешните врнежи на територија на општина Кавадарци. 

 - Од синоќа се излезени екипи на ЈП „Комуналец" со механизација од три скипови, два камиона, три трактори и 20  работници. Се расчистува наносот, наталожените решетки и сливници и со три цистерни се перат улиците од калта. Исто со свои екипи учествуваат и ТППЕ Кавадарци, кои помагаат во перењето на улиците и испумпувањето на водата од поплавените простории, изјавија за МИА од јавното претпријатие „Комуналец“.