Балкан
19. March 2017 - 13:42

Откриен идентитетот на телото кое беше пронајдено - „Милица беше најубавата жена која ја познавав“

Според се уште неофицијални податоци идентификувано е телото кое вчера попладне беше најдено во реката Моравица, Србија.
 
Се работи за Милица Ш. (69) од Ивањица. причината за смртта се уште не е позната, но се претпоставува дека се работи за несреќен случај.
 
Баба Милица, како што тврдат соседите, вчера наутро заминала на кафе кај јатрвата, но таму не стигнала. мислејќи дека е кај роднините или соседите, семејството не ја побарало. Но, откако вечерта не се вратила дома, нејзината внука, по кажувањето на соседите, пријавила во полиција.
 
- Милица беше прекрасна жена и добра соседка. Често се среќававме на пазарот и разговаравме. Знам дека имаше здравствени проблеми, но се обидуваше да ги поднесе стоечки. не знам како се случило ова, навистина ми е жал, - изјавила една соседка.
 
Со оглед на тоа дека нивото на реката Моравица е зголемено поради топење на снегот, се претпоставува дека „голема вода“ и јака струја се причините за оваа несреќа.
 
- Таа беше најубавата жена која ја познавав, добар колега и голем работник. нека и е лесна земјата, - изјавил нејзиниот поранешен колега Мичо.