Свет
20. јуни 2016 - 10:04

Одново ограничен пристапот до метрото во Брисел

Влезовите на дел од подземните железнички станици во Брисел утрово одново се целосно затворени, по налог на белгиската полиција, соопштија градските власти.

Превозот на патниците во метрото сега е ограничен на минимален број влезно-излезни точки. Движењето на возовите не е попрелено од овие безбедносни мерки, посочуваат белгиските медиуми.

Слична мерка беше преземена и во март годинава, непосредно по нападите во белгиската престолнина.

Како што јави БТА, бриселските власти повторно пристапуваат кон ваква мерка поради информации за нови терористички напади во Белгија.