Кошарка
17. March 2020 - 16:42

Од НБА најахуваат можно продолжување на шампионатот во јуни, ако не, кратење на платите

И од најсилната лига во светот, НБА најавата е дека лигата може да продолжи, но не пред средината на месец јуни, а натпреварите би се играле без присуство на публика. 
 
Засега натпреварувањето е одложено на 30 дена. 
 
Доколку сезоната не продолжи, според колективниот договор, тоа би значело и кратење на платите на играчите за 20-25 %, односно договор и дозволува на лигата да ја намали платата на играчите за секој натпревар пропуштен заради епидемија.