Македонија
26. October 2021 - 11:39

Морачанин: Приказната за Ана Петровска и ДОМ е завршена

Претседателката на ДОМ, Маја Морачанин во дебатната емисија во Студио 10 каде гостинка беше и Ана Петровска независен кандидат за градоначалник на Град Скопје, поддржан од иницијативата „Зелен хуман град“ , повторно јавно кажа дека приказната со Петровска и ДОМ е завршена.

-Ана дајте да ја завршиме оваа приказна не знам повторно која ви е целата, па вие не сакавте да влезете во салата каде што ние дискутиравме за тоа како ќе настапиме на изборите, стоевте пред вратата со мала група на луѓе. Вие не влеговте да си го кажете ставот на Централниот одбор, каде јасно се кажа дека ДОМ сака да настапи заедно со ЛДП. Приказната за Ана Петровска и ДОМ е завршена, кажа Морачанин.