Живот
8. July 2015 - 15:31

Момче со неверојатна понуда - најдете му девојка и ќе добиете 10.000 евра

Здравје Радово стартуваше со кампањата „Здравје во твои раце“ – кампања за подршка на велосипедизмот и здравите навики
Рен Ли Ју (29) во изминатите 10 месеци бил на 30 пропаднати состаноци, а кога тоа му дошло преку глава, направил интернет страница на која нуди награда од 10.000 долари на оној кој ќе му најде девојка.
 
Ова момче од Аламаба завршил на Харвард. Но, има еден проблем – не може да најде девојка. Банкарот кој работи 12 часа дневно се одлучил да побара љубов на интернет, па од таа причина го покренал и сајтот DateRen.com, чиј наслов е „Јас сум самец, ајде тоа да го промениме“, а преку кој луѓето можат да му ги препорачаат своите другарки кои имаат најголеми шанси да му се допаднат.
 
Како поттикнување, тој на стројникот му нуди 10.000 долари доколку личноста која ја препорача ќе помине најмалку шест месеци во врска со него. Доколку девојката сама се предложи за врска, таа нема да ги добие парите.
 
– Ако ме запознаете со девојка која ќе се забавува со мене повеќе од шест месеци, ќе ви платам 10.000 долари – понудил Рен и додал: „Мене ќе ми заштедите време и ќе ме поштедите од лошите рандевуа, а јас на некого ќе му дадам пари за нешто што направил од забава“.
 
Рен за избраничката поставил и неколку услови: да е интелектуално љубопитна и да сака да ги разгледува апсурдните хипотези. Ова момче ги сака сериите „Игра на тронови“, „Чиста хемија“  (Breaking bad), „Попречени во развојот“ (Arrested development), но и филмовите како „Бегство од Шошенк“ и „Мементо“. Рен од Бостон се преселил во Бирмингем во Алабама.