Македонија
30. јуни 2022 - 21:42

Мицкоски: Францускиот предлог е нокаут со продолжено дејство

Овој модифициран предлог за кој се говори го немаме видено, ниту истиот сме го прочитале. Но можеме да кажеме врз основа на информациите кои ги имаме тој не е ништо друго освен два различни збора од првиот предлог. Ако претходно имавме нокаут за македонската дипломатија сега имаме нокаут со продолжено дејство, изјави вечерва лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски.

Мицкоски кажа дека има сомнителни работи дека предлогот не е добар и дека се работи за дипломатски нокаут.

Овој предлог веднаш беше прифатен од Петков и Радев. Во државата нема влада и парламент, моменталниот мандатар и актуелниот претседател истиот овој модифициран предлог е одлично решение и ведбаш го прифатија.

-Се чудам од каде знае Еди рама дека овој предлог е прифатлив за Македонија и макеоднскиот народ а македонскиот народ и ВМРо-ДПМНЕ не го знаат? Од каде рама ја има информацијата а ние со граѓаните ја немаме?

-Сметам дека е нокаут, зашто СДСМ и ДУИ имаат традиција на предавство, затоа предлогот го кријат наместо да ја запознаат јавноста, рече Мицкоски.