Свет
25. јуни 2022 - 21:11

Коза активирала мини во Запорожје - повредени околу 40 руски војници

Најмалку 40 руски војници се повредени откако една коза со своето движење активира експлозив поставен околу болницата во Запорожје.

Украинската разузнавачка служба соопшти дека руски војници поставиле мини околу локалната болница во Запорожке, но козата која побегнала од фарма во село Кински Роздори, скокајќи ги предизвикала верижна експлозија, при што се повредени десетици војници.

Животното го добие името „Козата на Киев“, но не е познато дали козата преживеала.