Балкан
20. July 2016 - 8:56

Командантот на жандармеријата на Турција времено отстранет од функцијата

Командантот на жандармеријата на Турција Галип Менди е времено е отстранет од функцијата, јави телевизијата Си-Ен-Ен Турк.

Според телевизијата причините за оваа одлука се здравствените проблеми, со кои се соочува Менди. 

Си-Ен-Ен Турк прецизираше дека Менди има проблеми со срцето.

Неговите функции ќе ги извршува Јашар Ибрахим.

Турција разреши над 49 илјади професори, полицајци, декани, вработени во министерства во врска со обидот за преврат од 15 јули.