Здравје
23. July 2020 - 13:45

Која вода е најдобра за подготовка на храната на вашите деца?

 

Грижата за децата знае да биде многу стресна и напорна, особено кога е во прашање правилниот избор на храна и вода. Одбирањето на вистинската детска формула е само првиот чекор во обезбедување на здрав оброк за вашето дете, но подеднакво важен е и изборот на чиста и квалитетна вода за подготвување на оброкот. Се разбира дека секоја вода не е иста, па затоа треба да внимавате на нејзината чистина и хемискиот состав, што често доведува до поставување на прашањето: Која вода е најдобра за подготовка на храна за деца?

Кога зборуваме за флаширана вода, тука е Ladna, со препознатливиот квалитет. Нејзиниот совршено избалансиран хемиски состав со исклучително ниско ниво на натриум ја прави одлична за децата, поради што е прва вода препорачана од Здружението на педијатри на Македонија и е идеално решение за подготовка на детски оброци, кашички, како и за секојдневна употреба. 

Ladna се полни од изворот „Бреза“, кој се наоѓа среде недопрена природа и во исклучително чиста еколошка средина, на надморска височина од 1.497 метри на Осоговските планини. Под контролирани услови и постојан надзор, Ladna постојано цели кон флаширање на најчистата и најквалитена вода со цел да обезбеди здравје, виталност и добар живот за потрошувачите.

Водата е еден од најважните елементи за добро здравје! Без разлика дали ја пиете или со неа ја приготвувате храната, таа е неопходна за варење и апсорбирање на храната, помага за одржување на телесната мускулатура, ги снабдува клетките со кислород и останатите потребни материи за правилно одвивање на метаболичките процеси. Токму затоа е многу важно каква вода пиете – и уште поважно – каква вода консумираат вашите деца. Вашето мало богатство го заслужува само најдоброто. Затоа, секој ден започнувате го со Ладна голтка здрав живот!