Македонија
25. March 2020 - 19:20

Казни за непочитување на полицискиот час во Берово и Македонска Каменица

Парична казна од 500 евра побара Основното јавно обвинителство од Берово за едно лице кое не ја почитувало забраната за движење од 21 до 5 часот. Како што соопштија од Обвинителството, лицето во раните утрински часови со автомобил го напуштил својот дом во Берово.

-Притоа се упатил по регионалниот пат Берово-Клепало во насока кон Беровско Езеро, по што враќајќи се назад во насока кон градот Берово кај местото Епрев Дол, било запрено од полициска патрола, се вели во соппштението.

Освен во Берово кривична пријава за непочитување на полицискиот час им е поднесена и на две лица од Македонска Каменица.

-Овие лица ќе бидат обвинети за прекршување на забраната за движење во периодот од 21:00 до 5:00, согласно член 206 од кривичниот законик, велат од делчевската полиција.

Во моментот во четирите најисточни општини Делчево, Берово, Македонска Каменица и Пехчево во самоизолација се наоѓаат 132 лица од кои најмногу, 77 во општина Берово.