Македонија
29. November 2023 - 15:54

Касами: По Косово и Македонија да стане албанска држава

Teтовскиот градоначалник и лидер на БЕСА, Билал Касами, синоќа во Тетово, честитајќи го празникот 28 ноември – Денот на знамето на Албанија, повика на единство меѓу Албанците, а упати и провокативна изјава. 

„Косово да стане втора албанска држава, а по Косово, зошто да не и Македонија“, објави весникот Лајм.