Македонија
6. January 2020 - 8:52

Јовески: Сите со докази за „Рекет“ да ги достават до обвинителството

Државниот јавен обвинител Љубомир Јовески ги повика сите што имаат каков било доказ за „Рекет“ да го достават до обвинителството за да постапува.

„Обвинителството уште еднаш нагласува дека не располагаме со други податоци, за други имиња инволвирани во ‘Рекет’.

Доколку некој друг располага нека ги достави до обвинителството за да постапува. Ги имаме предвид сите написи, но доколку некој посочи конкретен доказ, документ, ние сето тоа ќе го прибавиме и ќе постапуваме.

Предметот се води неселективно, вели Љубомир Јовески во изјава за Аласт. Јовески, исто така, ги отфрла како шпекулации и тврдењата дека Боки 13 барал да го спроведат кај него за да сподели доверливи информации, посочувајќи дека досега тој му се обратил со писмен допис само еднаш, во кој се жалел на лошата здравствена состојба.