Македонија
24. July 2020 - 8:32

Јавна седница во Управен суд за тужбите од ВМРО-ДПМНЕ

Управниот суд денеска на јавна седница треба да ги разгледа поднесените тужби од ВМРО-ДПМНЕ и Коалиција Обнова за Македонија за парламентраните избори одржани на 15 јули.

Во Управен суд е закажана јавна усна расправа и по поднесената тужба од Единствена Македонија и Коалицијата Никогаш Северна – Само Македонија и од партијата Демократи

Во изминатите денови Управен суд, ги одби сите 176 тужби поднесени од Левица, Алијанса за Албанците – Алтернатива и МОРО – Работничка партија.