Македонија
17. October 2021 - 11:22

Излезноста до 11 часот изнесува 9,87 проценти

Излезноста на гласачките места, според податоците на сајтот на Државната изборна комисија, до 11 часот изнесува 9,87 проценти.

Според досега обработените податоци со кои располага ДИК, до пресекот во 11 часот своето гласачко право го оствариле 49.862 граѓани.

Претседателот на ДИК, Александар Даштевски на првата прес конференција рече дека гласањето започна во седум часот и сите избирачки места се отворени, процесот на гласање е во тек и во најголем дел се одвива непречено.