Фудбал
24. March 2020 - 14:15

Газдата на Лудогорец против сите закони!

Сопственикот на фудбалскиот клуб Лудогорец, олигархот Кирил Домушчиев се заразил со коронавирусот и предизвикал хаос во Софија. Думушчиев не ги почитувал препораките и во приватна болница дознал дека е позитиван на вирусот.

Думушчиев на тој начин загрозил 350 лица, 180 луѓе од медицинскиот персонал и 170 пациенти. Болницата е во карантин додека не бидат проверени сите што биле во неа.

Полицијата забранила влез во болницата.

Претседателот на Лудогорец е на удар на бугарската јавност, а ситуацијата ја објаснил епидемиологот Атанас Мангранов.

„Зошто се однесува така? Поради тоа што е милионер“.

Кирил Думушчиев вложува огромни финансиски средства во Лудогорец. За краток период успеа клубот од третата лига да го направи најдобар во Бугарија.