Loading Video...
Свет
17. September 2021 - 12:26

Франција суспендира 3.000 невакцинирани здравствени работници

Околу 3000 француски здравствени работници се суспендирани затоа што не се вакцинирале против коронавирусот, изјави министерот за здравство Оливије Веран. 

Во средата стапи во сила задолжителното вакцинирање за 2,7 милиони вработени во болниците, домовите за пензионери, итната помош, негувателите. 

Суспендираните работници нема да примаат плата но ниеден од нив нема да биде отпуштен од работа.