Бизнис
20. August 2019 - 10:45

Елези: Ребаланс кон крајот на септември или почетокот на октомври

 
Заменик министерката за финансии, Елези информираше дека ребаланс на буџетот ќе се случи во септември или октомври. Во моментот се прави анализа за прекројувањето на државната каса. Елези вели дека ребалансот ќе се направи во последната недела од септември или најдоцна во првата недела од октомври.
 
Според неа, ребалансот е редовна пракса во Македонија.
 
Даниел Василев