Џет-Сет
11. February 2021 - 11:01

Џина Карано отпуштена од „The Mandalorian“ поради несоодветни објави на социјалните медиуми

Глумицата Џина Карано е отпуштена од ТВ-проектот „The Mandalorian“ (Мандалорец), поради грозни објави на социјалните медиуми, како што соопшти продукциската куќа „Лукасфилм“.

– Џина Карано во овој миг не е вработена во „Лукасфилм“ и немаме планови со неа во иднина. Како и да е, нејзините објави на социјалните мрежи кои ги оцрнуваат луѓето врз основа на нивниот културен и религиозен идентитет се грозни и неприфатливи, изјави гласноговорникот на продукциската компанија за сисанието „Рап“.

Имено, љубопитните истражувачи забележале дека глумицата објавувала свои погледи околу холокаустот, полупропагандни пораки за неносење маски, како лажни вести за изборите во САД.

Карано лани глумеше во седум епизоди од серијата „The Mandalorian“.